Java Mesut Altınyaprak
Burada Java platformunun bir macare oldugunu öğreneceğiz.Java teknolojis ile yapabileceğiniz birçok şey vardır. Ancak, İhtiyacımız olan Ne yapmak istediğimizi bilmek ve ilk engel olarak nereden başlayacağımızı en iyi bir biçimde anlamaktır. Burada sizlere Tools yani araçları anlatmaya çalışacağım. Söylemek istediğim bir şey var tools (Araç) demek yerine olduğu gibi yazmayı tercih ettim bazı yerlerde yabancı kelimeler var bunların türkçe karşılıkları çok anlamsız olduğu için hiç değiştirmeden yazdım. Ne yapmaya karar verdikten sonra java programını öğrenmeniz daha kolay olacaktır. Burada kendimizin java temmelleri üzerinden hangi tool ile başlamamız gerektiğine karar vereceğiz. Tools hakkında gereken bilgileri okuduktan sonra bu teknolojilerin kaynağı hakkında bilgiler ve java programlama dilinin detaylarını öğrenmeye başlamış olacağız.
Java platformunu öğrenme maceramız eğlenceli anlaşılır ve heyecan verici olamalıdır. (öğrenmenin temel ilkesi demi bu ya :)) ilk olarak aşağıda listeleyeceğim tools ile başlayacağız yani işe onlardan birini seçerek başlamalıyız. Hepsini inceledikten ve kendinizi hazır hissettikten sonra tools kaynak kodlarının içerisine bakabilirsiniz böylece heycan verici java uygulamaları yapmaya başlamış olacaksınız. Önemli bir hatırlatma tools ve onların kaynaklarını okumadan önce aşağıdaki tools için Java Standard Edition (Java SE) ihtiyacınız olacaktır.Download (Java SE)buradan indirip bilgisayarınıza kurduğunuzda çeşitli öğretici teknik tools(Araçlara) hazır olmuş olacaksınız. Özellikle java Programlama dili hakkında ne bildiğinize bağlı olarak hangi tool’u kullanman gerektiğine karar vermelisin. Bu tools nesnelerin birbirileriyle olan etkileşimi ve yapabileceklerin arasındaki ilişkiyi göstermektedir.Download tutorial java( Tools içindeki nesneler hakkında bilgileri de öğrenmelisin. Ancak, her tools için belirli bir kesim düşünülerek onların ihtiyaçlarına yönelik tasarlandığını da unutmamalısın. Eğer daha önce bir programlama deneyimin yoksa birinci tool ile geliştirme öğrenmeye başlamalısın. Temel den başlayarak öğrenme yolu Greenfoot > BlueJ > the NetBeans IDE BlueJ Edition şeklinde dir. Aşağıdaki resim bölümlenmiş halini göstermektedir.
Şimdi senin öğrenme yöntemine ve isteğine bağlı olarak senin için en iyi ve daha iyi kullana bileceğin doğru şekilde karar vermeni sağlayacak tanımlamaları vermeye çalışacağım.
Tools (Araçları ) öğreniyoruz:Greenfoot Download
Greenfoot 13 + yaşındaki lise öğrencileri için tasarlanmıştır. Bunu 13 yaşının altında veya üstünde kimsenin kullanamayacağı anlamına gelmemektedir. Herkes yararlanabilir. Greenfoot amacı lise düzeyi programlamalardır. Hızlı bir ekran üstünden heyecan verici ve eğlencili birşeyler alma vurgusu dur. Hangi programın uygunluğunu görmek isteyen geliştiriciler için Greenfoot programlamaya kolay bir giriştir. Programlama bilgisi olmayanlar için önemli bir tool dur. Greenfoot eğlenceli, heyecan verici ve ilgi oluşturur. Çünkü Greenfoot 2D grafik uygulamarının geliştirmesi için uzmanlaştırılmış tır. Buda istediğin Görselliği eğlenceli olarak yaratmanı sağlar. Greenfoot program içersinde çizimler yapılabilecek halde tasarlanmıştır. İlk bunun la programlamaya kancayı atar ve BlueJ ile devam eder ve daha sonra NetBeans IDE BlueJ Edition ile geliştirici olmaya başlayabilirsin.
Download Quick Intro TutorialBlueJ [Download]
BlueJ’in amacı daha çok üniversite öğrencilerine yönelik geliştirmeler yapmalarına olanak sağlamaktır. BlueJ tool kullanıcıları daha önce programla dilerinin herhangi biriyle ilgilenmiş kişilere hitap eder. Bu dille daha organize olmuş bir şekilde çalışmanıza olanak sağlar. BlueJ geneldir. Bu uygulama her çeşit uygulama geliştirmek için kullanılabilir. BlueJ nesnelerin, metodların ve alanlarının temellerini öğrenmenize ve geliştirmiş olduğunuz her uygulamar arasındaki görsel olarak birbirleriyle olan ilişkilerini görmenize yardımcı olur. Java programlama dilini nuts ve bolts olarak ögrenirsiniz. Ve ayrıca görsel bir şekilde ne yapılabileceğini görmenizi sağlar. Görsel ve etkileşim teknikleri yüksek seviyeli etkileşim ortamı yaratmaya Tecrübeye ve araştırmaya teşvik eder.
BlueJ Destekleri:
Tamamen Tümleşik Ortam ( Fully Integrated Environment)
Çizgisel Sınıf Yapı Görüntü'sü(Graphical Class Structure Display)
Grafik ve Yazı Düzenlemeleri ( Graphical and Textual Editing)
Built-in Düzenleyicisi, Derleyici, Sanal makine, Hata ayıklayıcı(Built-in Editor, Compiler, Virtual Machine, Debugger, etc.)
Kolay Kullanımlı Ara yüz, Yeni başlayanlar için ideal (Easy-to-use Interface, deal for beginners)
Etkileşimli Nesne Oluşum'u. (Interactive Object Creation)
Etkileşimli Nesne Aramaları (Interactive Object Calls)
Etkileşimli Testler (Interactive Testing)
Etkileşimli Uygulama Gelişmesi (Incremental Application Development)
Download The BlueJ Tutorial http://www.bluej.org/tutorial/tutorial-201.pdf
Bu konularada bakmanızda yarar var:
Nesne (Objects)
Metodlar(Methods)
Alanlar (Fields) NetBeans IDE BlueJ Edition [Download]
Bluej özel bir ortam içerisinde ileri seviyedeki geliştiricileri hedef almaktadır. Görsel öğelerin ve etkileşim olanakları gibi Object-oriented (Nesneye dayalı ) Kavramların önemli bir şekilde yardım ve öğrenilmesi için önerilen eğitim aracıdır. BlueJ ile programın öğrenmenin tanıtıcı aşamasını programlarsınız. NetBeans ise profesyonel geliştiriciler için çok güçlü bir tool dur. Şimdi ye kadar öğrenciler için diğer uygulamalarıyla birlikte kaçınılmaz zorlu bir engel olmuştur. Professional IDE The BlueJ plug-in gibi bu iki önemli özellikler eklenerek NetBeans IDE oluşturuluyor ve öğrencilerin kullanımı içinde daha uygun hale getiriliyor. Buda
• BlueJ-native formatı içersinde BlueJ projesi (NetBeans IDE standar projesinden veya onlara dönüştürmeden ) yaratmaya ve açık bir NetBeans çalışması yaratmaya olanak sağlıyor. Böylelikle bazı NetBeans IDE çalışmaları ve Bazı geri BlueJ (some back in BlueJ) yapılmasına olanak sağlıyor. Nerede olursanız rahat çalışmanı hisetirecektir sana.
• NetBeans IDE , NetBeans proje penceresine bir BlueJ görüntü sekmesi ekler. BlueJ projelerine tanıdık bir görüntü verir.
• NetBeans IDE, BlueJ Edition a benziyor ama ondan daha güçlü hem senin yeni bir tool’a adaptasyon sürecini azaltacak hem de sana bildiğin tool’u daha güçlü kılarak nesneye ve görselliği aynı anda kullanmana imkan sağlayacak bir tool olarak özetlenebilir.
Download The Netbeans BlueJ Plug-in Tutorial
ÖZELLİKLE BİLMENİZ GEREKENLER
Java öğrenmeye başlayacak biriysen BlueJ veya the NetBeans BlueJ Edition ile başlayabilirsin. Tabi ilk olarak temel bir java programlama dilini öğreneceksin. Bunun için en iyi kaynak ise sun tarafından hazırlanmış olan The Java Tutorial The Java Tutorialkullanabilirsin tabi sadece bunla yetinmemelisiniz. Java Tutorial java programlama dilindeki noktalama hatalarını ve binlerece sınıfın nasıl kullanılacagını öğrenmenize yardımcı olur. Java Center yeni java programlama merkezenin adresidir. Sık sık burada java yapısı ve tutorials eklenerek geliştiricilerin öğrenmesi için sürekli olarak güncel tutulur. Learn Java adresinde ise öğrenmeye başladığın yolda articles ve tutorials nereden bulacağına hangisini kulanman gerektiğine nerden başlaman gerektiğini göstermeyi hedeflemektedir. Java teknolojilerinin haber kaynagı (RSS ) için RSS adresini kullanabilirsin. Eğer başlangıç seviyesinden çıktıgına ve daha iyi düzey bir geliştirici oladuguna inandığın anda Core Java sitesinden yardım alabilirsin bu site genellikle daha prefesyonel ve ileri düzey java geliştiricilerini hedeflemketedir. Facebook hesabın varsa Share sitesinden java topluluguna katılabilir ve paylaşımda sende buluna bilirsin.
Kaynak: http://java.sun.com Yolunuz açık olsun :)
Software Engineering.
Categories
- vb (10)
- visual basic (10)
- Glassfish (9)
- java (8)
- Software engineering (5)
- pardus (4)
- C++ (3)
- Canım İstedi (3)
- OpenSolaris (3)
- jdk (3)
- Database (2)
- Mim (2)
- BackTrack (1)
- Basit Dos Komutları (1)
- Binary Tree Traversals (1)
- Dim (1)
- Hakkımda (1)
- Java öğren (1)
- Larry Ellison (1)
- Msn (1)
- Pardus geliştircileri toplantısı (1)
- Programlama Dilleri (1)
- Ramazan Bayramı (1)
- Steve Jobs (1)
- Streaming (1)
- VritualBox (1)
- Windows (1)
- film (1)
- merkez bankası (1)
- parallel Computing (1)
- virüs (1)
- xml (1)
- yazılım mühendisliği (1)
Blog Archive
Links
14:01
Etiketler: java, Java öğren
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder